Hoe vaak adem jij per minuut?

Hoe vaak adem jij per minuut?

De meeste mensen weten hoeveel ze wegen, hun lengte, wellicht de bloeddruk maar bijna niemand weet hoe vaak hij of zij ademt per minuut! Dat is raar omdat je al snel teveel ademt en dit heeft veel negatieve gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Als je een verstoord adempatroon hebt ontwikkeld (door o.a. aanhoudende stress, zorgen, trauma) adem je teveel zuurstof in en teveel koolzuur uit. Hierdoor stijgt je hartslag, veranderd de zuurtegraad van je bloed, krijg je een verhoogde spierspanning, slechte spijsvertering, Koude handen en voeten, gejaagdheid, slecht slapen, vermoeidheid.

De vele”vage klachten” resulteren op de lange termijn in een toestand van overspannenheid, overal tegenop zien, snel uit balans, burn-out, chronische vermoeidheid, somberheid.

Voor een groot deel hangt het allemaal samen met je ademhaling, hartslag en de toestand van je zenuwstelsel. Staat het in de vecht-vlucht stand of schakelt het terug naar de rust en herstel stand? Zit je, in rust, in de vetverbranding of in de suikerverbranding waardoor je roofbouw op jezelf pleegt.

Dat alles kan ik voor je uitzoeken. Kom langs voor een losse meting en healthcheck of meerdere ademcoachingsessie’s. Beter herstel, meer ontspanning, eigen regie over klachten, Rust in je hoofd en balans.

Kijk op mijn website voor meer informatie:

 

Test jezelf! Vraag iemand om op een onbewust moment (anders krijg je geen eerlijke meting) een minuut lang je ademhalingen te tellen (bewegen vd borst of buik). Dan weet je je ademfrequentie per minuut. Zit de frequentie tussen 6 en max 12 ademhalingen? Dan zit je qua frequentie goed!

Echter is onbewust te diep ademen ook een vorm van hyperventileren. Dus wil je het zeker weten? laat je meten!

 

Volg Youarepotential en like ons:
Geplaatst in Uncategorized en getagd met , , , , , , , , , , , , , .