De potentie van geen zin hebben!

De potentie van het geen zin hebben!

De potentie van geen zin hebben!

Sta eens even stil bij het nut van niets doen.

Wat vind jij van jezelf als je ergens geen zin meer in hebt? Wat vind jij daarvan als het ook nog eens iets betreft wat echt belangrijk voor je is? Iets waar je passie voor hebt?
Wat je liefhebt, zelf voor gekozen hebt en zo enthousiast over was? Ineens heb ik “geen zin meer” en is het een moetje geworden.

In mijn dagelijkse leven kom ik geregeld in “geen zin hebben” terecht. Dit kan gaan over de kleine en de grote dingen in mijn leven.

Misschien concludeer je dan dat het toch niet zo belangrijk was als je dacht. Dat het je niet meer interesseert en stop je ermee om vervolgens weer aan een nieuw project te beginnen. Of je blijft maar uitstellen, vermijden en weglopen voor wat je te doen hebt en bouwt vervolgens de weerstand, frustratie en spanning op. Misschien ga je jezelf steeds meer een slappeling vinden en stuur je jezelf door de dorpsstraat met pek en veren.

De potentie van geen zin hebben!

Voor mij was het een enorme eyeopener om de potentie van het  “geen zin hebben” te ontdekken.

Hoe ik me verhoud met “er geen zin meer in hebben”, is essentieel voor het leven van mijn visie, mijn passie en om de doelen in mijn leven te manifesteren. Mijn mooiste leven te leven.

Mezelf negatief verhouden tot dat ik er geen zin meer in heb blijkt niet echt een vruchtbaar perspectief voor wat ik wil. Het mezelf afwijzen, in de ongemakkelijke toestand van weerstand te blijven hangen of door steeds maar weer naar het volgende plan en project te springen is steeds maar weer meer van hetzelfde. Ik zit vast in een patroonmatig modus die mij heel bekend voorkomt. Ik ken dit meer in mijn leven.

Ik realiseerde me dat “geen zin hebben” levensintelligentie is in plaats van een vijand die er niet mag zijn.

Door toe te staan dat ik er geen zin in heb, geef ik mezelf de ruimte om te reflecteren.  Maar ook door te erkennen wat er óók is in plaats van het weg te organiseren of te veroordelen creëer ik ruimte….Ik heb er geen zin!

Door mezelf even stil te zetten kan ik reflecteren en 2 vragen stellen namelijk:

  • Leven de doelen die ik nastreef werkelijk nog in mijn hart en is dit echt belangrijk voor me?
  • Leeft HOE ik ze nastreef nog in mijn hart?

Vaak blijkt dat ik niet zover naast mijn passie zit en dat de doelen wel kloppen, maar dat HOE ik ze nastreef me behoorlijk in de weg zit. Niet in beweging komen, uitstellen, hard werken, het word een moetje. Vaak is er een negatieve overtuiging in mijzelf actief als:  “Ik kan het niet”, “ik doe het niet goed “. Dat is een pijnlijke onderkenning en ons hele systeem gaat aan de slag om wel oké, goed of waardevol te zijn en gaat risico’s vermijden. Saboterende mechanismen als: vermijden, uitstellen en opgeven. Het harde werken en door ploeteren vertelt mij dat ik in een overleef stand terecht ben gekomen en dat het toch op één of andere manier goed moet komen met mij. Ik heb dan iets te compenseren in mezelf en ik verlies het contact met het verlangen dat in mij leeft. Voor wie doe ik dit eigenlijk?

Door stilte staan bij de twee vragen haal ik mezelf uit de overleef stand, uit de patroonmatige manier van denken, voelen en doen die zijn oorsprong heeft in de vroege jeugd. Een herinnering spoor dat steeds weer opnieuw in het hier en nu actief wordt. Oude manieren van doen die mij vroeger hebben geholpen om te overleven maar nu niet meer werken voor wat ik nu wil. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen voorgeprogrammeerde manier van doen opgelopen.

Ga je mee op reis om die bovenwater te krijgen zodat jij met bewustzijn in plaats vanuit automatisme je leven in helderheid en met richting vorm te geven?
In mijn coaching gaan we al die oude manieren van denken, voelen en doen bovenwater halen zodat ze meer in je bewustzijn komen. Daarnaast ga je een heldere voorstelling maken voor wat jij werkelijk wilt en wie je wilt zijn in al je levensgebieden. Op zoek naar de visie die in je hart leeft.

Door de potentie van het geen zin hebben te onderzoeken leer je automatisch waar jij wel zin in hebt.

Bewustzijn laten schijnen op wie je geworden bent en wie je wilt zijn om vervolgens leiding te leren nemen over je leven.

  • Hoe vaak per dag heb jij “geen zin”?
  • Leeft wat jij nastreeft werkelijk in je hart?
  • Leeft HOE jij de dingen nastreeft in je hart?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek voor een coaching traject persoonlijk leiderschap en krijg helder wie jij geworden bent en wie jij wilt zijn om vervolgens leiding te leren nemen over je leven.

YouArePotential
Sander Bijlsma
0644309483
www.youarepotential.nl

Volg Youarepotential en like ons:
Geplaatst in coaching, Uncategorized en getagd met , .